Skip to main content

Permanente make up

Hoe wordt permanente make-up aangebracht?
Met een computergestuurde ultradunne naald die razendsnel op en neer gaat, wordt een veilig huidvriendelijk pigment in de huid aangebracht. Vakmanschap en betrouwbare apparatuur zijn een vereiste om met uiterste precisie de juiste kleur op de juiste plaats aan te brengen, zodat u er  beter uitziet. U komt weer in balans.

Wat zijn de mogelijkheden?

WENKBRAUWEN:
Dunne en/of onregelmatige wenkbrauwen kunnen perfect worden gecorrigeerd. Eventuele littekens of een ontbrekend stukje in de wenkbrauw, kan nagenoeg onzichtbaar worden hersteld.  Teveel geëpileerd of helemaal geen wenkbrauwen meer, met permanent make-up creëren we mooie natuurlijke wenkbrauwen om uw gezicht weer compleet te maken.
EYELINER (OOGLIJNTJE):
Uw ogen gaan meer spreken. Met verschillende kleuraccenten kan uw uitstraling worden verfraaid. De oogopslag wordt voller. Optisch kunnen er kleine correcties worden aangebracht zodat uw ogen beter in verhouding zijn en u een jeugdigere uitstraling geven!
Lipliner (liplijn):
Deze techniek is subliem om een mond weer strak te maken. U moet dan niet alleen denken aan een lijntje rond de mond. Nagenoeg onzichtbaar kunnen we de mond haar jeugdige volume terug geven. Er wordt weer symmetrie in de lippen gebracht. U kunt kiezen voor een lipliner in een zeer natuurlijke of een meer sprekende kleur. Daarnaast is er een mogelijkheid om de lipcontour in een schaduweffect te laten verlopen of uw gehele lippen te pigmenteren zodat u geen lipstick meer nodig heeft!
Medische toepassingen:
  • Littekencorrectie; door middel van pigmentatie in meerdere kleurstellingen kunnen littekens worden gecamoufleerd. Een andere manier is het litteken optisch te verzachten door met een speciale naald de huid van een betere doorbloeding en vitamines te voorzien (zie ook: micro-dermabrasie en meso-therapie, meso-naaldroller)
  • Tepelhofpigmentatie; ná een borst reconstructie of besparende operatie kan een geheel nieuwe natuurlijk ogende tepelhof worden aangebracht met permanente make-up. Tevens is er een mogelijkheid om bestaande tepelhof intensiever van kleur te maken.
Body/beautytattoo:
  • Tache de beaute, moedervlekje op het gezicht gepigmenteert, daar waar gewenst.
  • Namen of  een tekening (overgetrokken van een voorbeeld) worden tevoren op uw huid gezet met een speciale huidstift, op ieder gewenste plek.
Een tatoeage blijft levenslang zichtbaar. Anders dan bij permanente make-up, welke langzaam lichter wordt.

Meest gestelde vragen

Doet het pijn?
Nee, in de regel wordt het niet als pijn ervaren. Het is echter niet geheel gevoelloos. Dankzij de geavanceerde computergestuurde apparatuur en een verdoving met crème kunnen de onaangename prikkels tot een minimum worden beperkt.
Voor wie is het bedoeld?
Voor iedereen boven de 18 jaar. Voor man of vrouw die een correctie nodig heeft, of een allergie bij gewone make-up, sportieve mensen etc.
Hoe lang blijft het zitten?
Permanente make-up blijft altijd aanwezig. De intensiteit van de kleur gaat in de loop der tijd vervagen. Dit is echter van persoon tot persoon verschillend. Het heeft o.a. te maken met celvernieuwing, afweersysteem en invloed van UV-licht. Derhalve kan er geen garantie worden gegeven over behoud van kleur. 

Hoe weet ik of het wel past bij mij?
De pigmentatie die gezet wordt is uiterst subtiel en staat iedereen, zeker de ooglijntjes. Het gaat om de verfraaiing en accentuering van uw natuurlijke contouren. De wenkbrauwen en lippen  worden eerst voorgetekend en we zoeken samen een kleur uit die het beste bij u past. Indien u extra brede ooglijnen wil, wordt ook dat eerst getekend. Pas nadat alles naar wens is wordt begonnen met de behandeling.
Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?
Jazeker. Permanente make-up is niet bedoeld als vervanging van uw dag of avond make-up; het dient met name als basis om uw natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. Extra make-up voor een avondje uit is kinderspel. U hoeft zelf niet meer te corrigeren en vormen te tekenen.
Hoe gaat een behandeling in zijn werk?
Voordat we met een behandeling beginnen, nemen we een vragenlijst door betreffende uw gezondheid. We bespreken uw wensen en hoe we tot het mooiste resultaat komen. Indien nodig wordt er voorgetekend. We kiezen een passende kleur. De gehele behandeling duurt ca. 1,5 uur.
Is er een speciale voor-/nazorg?
24 uur voor de behandeling geen drugs, aspirines en alcohol gebruiken! In geval van medicijngebruik graag eerst overleg. Na de behandeling krijgt u richtlijnen mee, die dienen om uw zojuist aangebrachte permanente make-up optimaal te verzorgen. Houd er rekening mee dat u tot een week na de behandeling niet in het (zwem-)bad, sauna, zee en niet onder de zonnebank mag. Ook het gebruik van make-up wordt de eerste dagen sterk afgeraden. Tijdens de behandeling van de ogen mogen géén contactlenzen worden gedragen en tot 24 uur na de behandeling dient u gebruik te maken van een bril.
Wanneer zie ik het eindresultaat?
In de eerste week is de pigmentatie aanzienlijk donkerder dan het eindresultaat. Door de genezing zal na een week de kleur ca. 40% in intensiteit afnemen en door de natuurlijke celvernieuwing zie je na 3 tot 6 weken pas het eindresultaat. Daarom wordt ook pas na 6-8 weken een 2e behandeling gedaan om het geheel te perfectioneren.
Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?
De enige gelijkenis tussen beide is, dat door middel van een naald pigment in de huid wordt gebracht. De apparatuur, de samenstelling van de pigmenten, en de technieken zijn totaal verschillend. Een tatoeage wordt dieper in de huid gezet en blijft levenslang zichtbaar. De permanent make-up vervaagt met de jaren en voor kleurbehoud dient het iedere paar jaar te worden bijgewerkt, echter totaal verdwijnen gebeurt niet.
Is permanente make-up veilig?
Absoluut! Uw specialiste heeft een (verplichte) vergunning van de GGD en is daarmee goedgekeurd in veilig en hygiënisch pigmenteren, alsmede de apparatuur en bijbehorende producten.
Waarom is permanente make-up zo kostbaar?
U kunt er inderdaad heel wat potloodjes voor kopen. Maar dan moet er ook een visagist bij zijn die op ieder moment voor u de wenkbrauwen stileert, de ooglijn haarscherp aanbrengt en de lippen corrigeert. Er moet telkens bijgewerkt worden. Met permanente make-up gaat het om het totale gemak waar u iedere dag plezier van heeft, jarenlang. Het is ook een uiterst nauwkeurig werkje, met kostbare topapparatuur en dito producten. Perfectie bestaat niet, maar streven naar het meest optimale resultaat is waar het om gaat.
Call Now Button