Skip to main content

Wat is tea tree olie?

Wat is Tea Tree olie Tea Tree olie komt uit de Pacific (delen van Australië en Nieuw Zeeland) en wordt geproduceerd van de bladeren van de Melaleuca alternifolia, door middel van een technologisch proces met stoom. Hierdoor wordt een zuiverheid van 100% verkregen. De olie ziet er uit als water en varieert van kleurloos tot licht geel.
Er zijn tientallen kilo’s tea tree bladeren nodig om enkele druppels essentiële olie te verkrijgen. De geur van de essentiële olie lijkt iets op kamfer en eucalyptus, maar is kruidiger en houtachtiger nadat de eerstetgeurmoleculen zijn verdampt.

Tea Tree olie heeft een bijzonder heilzame werking. Het kan onverdund worden aangebracht op geïnfecteerde plaatsen, puistjes, snijwonden en lichte brandwonden. Neusverstoppingen verminderen snel door Tea Tree olie te inhaleren.
Tea Tree olie irriteert de huid niet en is, in tegenstelling tot chemische middelen, niet giftig. Het tast het gezonde huidweefsel niet aan en bevordert de normale celgroei en celvernieuwing.

Door zijn oplossend vermogen is Tea Tree olie in staat diep door te dringen in huidlagen, abcessen, tandvlees en zelfs onder nagels. Het vermengt zich met pus in puisten of ontstoken wonden en bevordert de uitscheiding ervan. Het heeft een enigszins verdovende, pijnstillende werking, die vooral tot uiting komt bij behandeling van snij-, schaaf- en brandwonden.
Call Now Button